Minicongres LPP & VBSP 2014

Sprekers en Presentaties Minicongres LPP & VBSP 9 april 2014

Op woensdag 9 april 2014 organiseerden de VBSP & de LPP een minicongres te Amersfoort

‘Samenwerken met een veranderend pedagogisch werkveld’

Er verandert veel in het pedagogisch werkveld: de transitie jeugdzorg, het passend onderwijs, de kinderopvang, de vraag om registers en extra diploma’s in zorg en welzijn. Hoe gedegen zijn onze opleidingen aangesloten bij de recente ontwikkelingen in het werkveld? Betrekken we het werkveld voldoende bij het ontwikkelen, inrichten en uitvoeren van ons onderwijs? Hoe bouwen we duurzame samenwerkingsverbanden op met onze collega’s in het werkveld?

Sprekers uit verschillende werkvelden en het hoger beroepsonderwijs namen ons mee in hun visie, ervaringen en good practices. Daarnaast was er natuurlijk ruimte om elkaar te spreken, ideeën en ervaringen uit te wisselen.

De volgende sprekers namen ons mee in hun bevindingen/expertise:

Prof. dr. R.G. (Ruben) Fukkink is verbonden aan Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam. Hij sprak onder andere over de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang en het belang van de samenwerking tussen onderwijs en de kinderopvang.

Via deze link is de powerpoint presentatie te downloaden.

Janneke Kuiken sprak over de Transitie in de Jeugdzorg, project SAVE, Samenwerken aan Veiligheid en wat deze ontwikkelingen vragen van de toekomstige pedagogen. Janneke Kuiken is projectleider SAVE, Bureau Jeugdzorg Flevoland. De prezipresentatie die werd getoond, is te vinden via onderstaande link: http://prezi.com/hbvqq3zpimkc/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Lydia van Hartingsveldt sprak over ontwikkelingen binnen Passend Onderwijs en de zelf-efficacy van de leerkracht in het basisonderwijs met betrekking tot het passend onderwijs. Lydia van Hartingsveldt is werkzaam als hogeschooldocent bij Hogeschool De Driestar en kenniskringlid Passend Onderwijs.

Via deze link is de powerpoint presentatie te downloaden.

Jan Bekker leidde de discussie na afloop van de presentaties.

Wilt u de geluidsfragmenten naluisteren? Klik dan hier om een zip-bestand (58MB) met de geluidsfragmenten te downloaden.